Skip to content

Primàries per a triar la candidatura

Des d’Aprofundir el Canvi proposem, per a continuar amb el procés obert i transparent de la iniciativa, la configuració d’una candidatura diversa i plural. Per açò durem a terme una votació per a triar i ordenar a les persones que duguen a terme el repte de liderar Podem.

Som conscients que hi ha altres iniciatives que han desenvolupat els seus processos en paral·lel, i pensem que poden tenir propostes molt semblants o fins i tot complementàries a les nostres. Per açò, oferim la possibilitat de construir una candidatura unitària, participativa i plural que lidere el canvi valencià. Sabem que és el moment de teixir sensibilitats per a aconseguir acords de transacció de documents. Aquests acords permeten sumar a més gent al procés d’elecció de la candidatura, comptant amb aquelles persones que vulguen formar, en comú, un projecte que trie i ordene la candidatura per a la futura direcció de Podem.

Seran unes primàries en diversos blocs, que garantiran la diversitat de capacitats i voluntats, especialment en els primers llocs de la llista, de manera que estarà configurada amb les persones que més suport tinguen dins de la candidatura i que cadascú determine en quines àrees troncals del document organitzatiu podria aportar més.

 • El primer bloc servirà per a triar a la persona que serà candidata a la Secretaria General.
 • En el segon bloc es triarà a les onze persones que encapçalaran la candidatura, aplicant un criteri de correcció que al nombre de vots aplique un ordre de diversitat en les àrees troncals necessàries per a tenir un Consell Ciutadà funcional.
 • En el tercer bloc es completarà la llista amb una elecció ordenada que garantisca la representació de totes les sensibilitats.

Als resultats obtinguts se’ls aplicarà la correcció necessària per a disposar de suficient diversitat d’àrees que permeten una direcció eficaç del Consell Ciutadà Valencià. A més, comptarem amb una correcció de gènere per a ordenar la llista en cremallera, que no s’aplicaria en cas de quedar dos o més dones seguides. També s’aplicarà una correcció territorial, amb un sostre i un sòl per comarca, proporcional a la seua població.

Per a decidir quin és el millor equip possible per a la nostra candidatura, volem que faces un pas endavant. Tria en inscriure la teua candidatura les dues àrees troncals per ordre de prioritat, d’entre aquelles que defineix el nostre document organitzatiu, en les quals penses que podries ser més útil.

Com a àrees troncals que defineixen aquests perfils necessaris es destaquen:

 • Portaveu
 • Estratègia i Anàlisi
 • Moviment Popular
 • Feminismes i Polítiques d’Igualtat
 • Acció institucional
 • Municipalisme
 • Organització
 • Participació
 • Comunicació
 • Formació
 • Vertebració i plurilingüisme

Finalment, hauràs de seleccionar quin grup avala la teua candidatura. Poden ser els grups de redacció de documents, si has participat en la seua elaboració, o els grups de zones comarcals, si has participat en les diferents trobades descentralitzades que s’han anat celebrant. Si tens algun dubte sobre l’aval, contacta amb nosaltres en contacte@aprofundirelcanvi.info.

En Aprofundir el Canvi fem una aposta ferma per construir en comú de forma transparent, participativa i democràtica, de la mateixa forma que la gent corrent va començar a construir Podem al gener del 2014. Per açò desitgem multiplicar les veus per a aconseguir entre tots i totes un Podem més unit i fort que lidere el canvi valencià en 2019. Comptem amb tu.

Per a presentar una candidatura a les primàries, completa aquest formulari abans del diumenge 16 d’abril de 2017 a les 24:00:

Secretaria General