Skip to content

Aprofundir el Canvi presenta els seus esborranys amb un Consell Territorial, una portavocia paritària i l’objectiu de ser força dirigent del canvi

El camí cap a la 2a Assemblea Ciutadana Valenciana de Podem ja està llançat. Totes les iniciatives ja han presentat els seus esborranys per al procés i ara s’iniciarà el termini de transaccions per vore compatibilitats entre unes i altres propostes. Aprofundir el Canvi també ha enviat els seus documents amb la creació d’un Consell Territorial de composició comarcal, una portavocia coral paritària i 12 membres del Consell Ciutadà Valencià triats directament pels cercles com principals novetats organitzatives per actualitzar Podem i convertir-lo en el dirigent del canvi valencià.

El document organitzatiu d’Aprofundir el Canvi és el resultat de 10 trobades comarcals i més de 50 propostes recollides mitjançant un sistema de participació telemàtica i té l’objectiu de descentralitzar Podem –mitjançant un Consell Territorial de composició comarcal que funcione com una 2a cambra de fiscalització del Consell Ciutadà Valencià-, feminitzar-lo –amb l’elecció de portaveus del Consell Ciutadà Valencià paritaris contant amb la Secretaria General-, i valencianitzar-lo –amb la creació d’una Secretaria de Vertebració del Territori i Plurilingüisme que permeta a Podem adaptar-se a les diferents realitats del territori valencià.

Pel seu costat, el document polític és una aposta per convertir a Podem en l’actor dirigent del canvi valencià. Per fer-ho, Aprofundir el Canvi proposa una Auditoria Ciutadana del Botànic, que permeta a la societat civil fiscalitzar els èxits i fracassos del govern valencià. A més, el document planteja l’objectiu de construir una força que defense un valencianisme popular com a catalitzadora d’una nova identitat valenciana transformadora i inclusiva que penetre en cada punt del territori.