Skip to content

Antonio Estañ celebra el 25 d’abril recorrent el País Valencià d’Orihuela a Vinaròs

El diputat autonòmic de Podem, Antonio Estañ està celebrant el dia de les Corts Valencianes i l’aniversari de la Batalla d’Almansa del 25 d’abril recorrent el País Valencià des d’Orihuela, d’on ha sortit a les 8 del matí; fins a Vinaròs, on espera arribar a les 22 h de la nit; per enviar el missatge simbòlic de la necessitat de vertebrar el territori valencià amb una identitat, infraestructures i projecte polític inclusives.

“El 25 d’abril és una data simbòlica del País Valencià, però per mi, sent de Callosa del Segura, a la Vega Baja, sempre ha sigut un dia molt llunya; simbòlic de les dificultats històriques per generar un relat comú i inclusiu a totes les comarques del territori. Al Partit Popular no li interessava, perquè feia política generant divisions entre el poble valencià; i al projecte del Botànic li està costant donar passos en aquesta direcció. Amb aquest viatge, que no sé quantes voltes l’hauran fet complet Isabel Bonig o Ximo Puig, volíem simbolitzar la necessitat de fer esforços per cohesionar i vertebrar una identitat i un projecte valencià de futur”, explica Antonio Estañ.

La ruta d’Estañ al 25 d’abril s’ha iniciat a les 8 h a Orihuela. La primera parada ha sigut a les 9:15 a Alacant, on ha conversat sobre la necessitat d’enfortir la societat civil valenciana amb Vanessa Romero i Anabel Mateu, militants de Podem a Alacant i Elx respectivament; després s’ha trobat amb el Tinent d’Alcalde Gata, Jaume Monfort, amb qui ha reflexionat sobre la necessitat de carreteres gratuïtes que faciliten la mobilitat entre distints punts del territori. Després el membre d’Aprofundir el Canvi ha assistit a les activitats protocol·làries pel 25 d’abril a les Corts Valencianes. La ruta es detindrà al migdia a València per recórrer el barri del Cabanyal, amb Maria Oliver, regidora de l’Ajuntament, que parlarà sobre la necessitat de dibuixar nous models de ciutat lluny de l’especulació. El cafè el prendrà a la Pobla de Vallbona, amb Eva Civera i Mati Mas, Secretàries Generals de la Pobla de Vallbona i Bunyol respectivament, on xarraran sobre la necessitat de feminitzar el canvi valencià i fer-lo arribar també als municipis menuts i les zones rurals. Les últimes dos parades seran a Castelló, on Antonio Estañ assistirà a un debat sobre el 25 d’abril organitzar a la Morada de Castelló; i conclourà a Vinaròs, municipi governat per una candidatura municipalista, amb un sopar amb la militància. En total, 460 kilòmetres i 14 hores de viatge per reivindicar un País Valencià inclusiu.